Vad vi gör

Vi arbetar med automation av administrativa processer. Mer specifikt konfigurering – säljkonfigurering, produktkonfigurering, 3D-konfigurering. Våra kunder finns i hela Sverige och vi riktar oss främst mot tillverkande företag, gärna med egen konstruktion. Vi finns för alla företag som vill låta sina medarbetare jobba smartare.

Vår konfigurator hjälper oss att anpassa våra produkter på nolltid

Mattias KrantzVD, Repus Ventilationrepus.se

Konfig vadå?

KonfigDesign – Design av Konfiguratorlösningar.

För oss är en Konfigurator det samlade IT-stöd som behövs för alla de arbetsuppgifter som tillkommer när man behöver kundanpassa en produkt. Vi levererar programvara och implementerar sådana lösningar. Det kan till exempel handla om:

Kundanpassa via webb

Hjälp kunden att välja sin produkt. En konfigurator kan bidra med webbsidor och regelstyrda formulär där kunden enkelt kan anpassa mått, färger eller andra produktegenskaper. Varje företag har sina egna unika regler som konfiguratorn behöver stödja.

Skapa offerter

Skapa unika offerter. Varje offert blir unik och behöver skapas utifrån de val som kunden gjort. Priser kanske behöver hämtas eller beräknas via administrativa system eller kalkylblad.

CAD & Konstruktion

Konstruktionsarbete kräver unik kompetens och kan dessutom vara väldigt tidskrävande. Mycket av arbetet kring kundanpassning går dock att automatisera och styra via regler. Det gör att ritningar, 3D-modeller, utbredningar etc enkelt kan bifogas till offerter, BOM-listor kan skapas och användas t ex för prisberäkningar.

Generera dokument

Skapa dokument som till exempel produktspecifikationer, manualer.

Integrera med ERP

Uppdatera data i ERP-system, som till exempel produktstruktur, artikelberedning, orderdata.

Tjäna tid och pengar

Det finns massor att tjäna på att jobba med konfigurering.

Hur mycket tid lägger man ner vid sin dator? Hur ofta tänker man (och upplever ett lätt illamående): ”nu gör jag samma sak igen, och igen, och igen…”. Det går långsamt, och det blir lätt fel nu och då. Människor är galet dåliga på att göra det som datorer är bra på – och tvärtom!

Ta till exempel offertprocessen

Vad vore det värt att alltid kunna ge kunden en offert inom några minuter. Med bifogade 3D-modeller och andra produktdokument. Utan att involvera en enda medarbetare?

Det är alltför vanligt att det tar dagar eller veckor, involverar medarbetare från flera olika avdelningar, och bara i vissa fall bifogas alla dokument.

En konfigurator bidrar med värden som:

  • Kortare offertledtid
  • Ökat antal offerter
  • Ökad kvalitet på offerter -> högre hitrate
  • Kortare tid att ta fram underlag vid order.
  • Bättre kvalitet på underlag vid order – > minskning av problem i produktion
  • Möjlighet till tillväxt utan ökat behov av personal
  • Kunskap flyttas från enskilda personer till företaget
  • Kortare tid för nya medarbetare att komma igång