Vi är jätteglada över att få möjligheten att flytta till denna häftiga lokal, Hudiksvalls gamla elverk, som minner om när den andra industriella revolutionen kom till stan. Nu får byggnaden vara med och bidra till den fjärde!

Vi kommer att jobba med renovering och inredning för att förhoppningsvis kunna flytta in i slutet av året. Häng med på vårt instagram!

instagram.com/konfigdesign

Elektricitetsverket byggdes år 1909 för att förse Hudiksvalls tätort med elektricitet främst för belysning. År 1911 fanns enligt gamla dokument 9168 glödlampor och 196 lampor för gatubelysning anslutna. I huset fanns också så småningom ett reservsystem i form av ett batteri samt en ångturbin som försågs med ånga från en närliggande ångpanna.

Tyvärr har det varit svårt att få tag på bilder från när det begav sig. Kanske finns det någon som vet var det kan finnas, eller har annan intressant fakta att bidra med?