internetport

Tomas Gerhardsson, Internetport och Andreas B Hallberg, KonfigDesign

KonfigDesign inleder ett samarbete med Internetport för att enkelt kunna erbjuda trygg och prisvärd drift för sina programvaror. Internetport erbjuder professionella drift- och kommunikationstjänster över hela Sverige.

”Tack vare det här samarbetet kan vi leverera RuleDesigner Fusion, ett system för digitalisering och automatisering av sälj- och konstruktionsprocesser, på ett snabbare och enklare sätt. Den virtualiserade serverlösningen innebär att vi kan ta med oss ett i princip färdiginstallerat webbaserat system redan vid vårt första besök hos kunden”, säger Andreas B Hallberg, vd för KonfigDesign.

En virtuell server är inte knuten till hårdvaran på samma sätt som en traditionell server. Det går snabbt att skapa kopior av en tidigare konfigurerad server vilket minimerar tiden för installationer och minskar kostnaderna rejält. Lösningen innebär också att prestandan kan ökas i efterhand när behov uppstår.

”Jättekul för oss att kunna hjälpa ett lokalt företag som vi tror har stor potential att växa de kommande åren”, säger Tomas Gerhardsson, säljsansvarig hos Internetport.

RuleDesigner Fusion är en modulbaserad programvara med funktioner för:

  • Produkt- och säljkonfigurering
  • Automatisering av 3D-CAD
  • PDM
  • PLM
  • CRM
  • Reservdelshantering
  • Projekthantering
  • Dokumenthantering

Programmet utvecklas av Italienska Engineering PLM Solutions.