Vi fortsätter vårt arbete med att hjälpa företag att skapa förutsättningar för digitalisering. Den här veckan var vi inbjudna till Umeå för att träffa flera tillverkande företag och berätta om vad vi kan bidra med. Jätteroligt att få komma ut och träffa så många nyfikna människor.

Digitalisering ligger sedan flera år högt upp på agendan på högsta nivå, både i Sverige och i många andra länder.  Nu börjar det märkas att det hamnat på agendan ute hos företagen också. Vad det egentligen innebär för var och en återstår för många att ta reda på och det kan komma att innebära stora förändringar i verksamheterna. Viktigt för alla är att:

  • Hänga med i utvecklingen och vara anpassningsbar
  • Frigöra kompetens för utveckling genom att få bort manuellt enformigt arbete
  • Ta tillvara på och systematisera medarbetares kunskap
  • Behålla personal genom utvecklande arbetsuppgifter
  • Bli bra på kundanpassning

KonfigDesigns fokus ligger i första hand på att hjälpa till med automatisering inom sälj- och konstruktionsflöden och därmed både frigöra resurser och bli bättre på att sälja kundanpassade produkter. Några saker vi gärna pratar om är:

  • Hur kan man göra för att knyta ihop de olika it-system som används idag? PLM, ERP, CAD, CRM, Office etc.
  • Vad är en konfigurator?
  • Hur går man tillväga för att göra en produkt konfigurerbar?